​U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, a învins marţi, în deplasare, formaţia iberică Unicaja Malaga, scor 79-73, în primul meci din grupa K, faza Top 16, a Basketball Champions League.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalii marcatori ai partidei au fost Alonso 17 puncte, pentru gazde, respectiv Stewart 26, pentru U BT Cluj.

Pe banca tehnică nu s-au aflat secundul Milorad Perovic şi managerul echipei Dorin Pintea, ambii depistaţi pozitivi cu Covid-19 înaintea plecării lotului în Spania.

Partida de la Malaga s-a disputat chiar în ziua în care căpitanul U BT Cluj, Patrick Richard, care este şi component al naţionalei României, a împlinit 32 de ani.

U BT Cluj va juca următoarea partidă din grupă în 1 februarie, pe teren propriu, cu formaţia Hapoel Ierusalim sau BC Prometey, cele două formaţii urmând a juca marţi seară pentru calificarea în grupa K.

A patra echipă din grupa K este Filou Oostende (Belgia).

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc în luna mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor, scrie News.ro.