Yuliya Dumanska, portarul naţionalei de handbal feminin şi al formaţiei croate Podravka Koprivnica, a anunţat, duminică seară, că va evolua la Gloria Bistriţa din sezonul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După o experienţă în Croaţia, am ales ca pentru sezonul următor să mă întorc acasă, în România. Am hotărât să accept oferta celor de la Gloria Bistriţa, alăturându-mă proiectului lor ambiţios", a anunţat Dumanska.

Ea mai spune că perioada pandemică a fost dificilă de petrecut printre străini, dar şi benefică.

"Perioada de pandemie petrecută în locuri unde la început nu cunoşteam pe nimeni a fost destul de dificilă, dar totodată benefică. Însă, până la vară, când mă voi alătura echipei din Bistriţa, sunt concentrată pe obiectivele echipei din Podravka" - Yuliya Dumanska.

Yuliya Dumanska s-a transferat în mai 2020 la Podravka Koprivnica de la SCM Râmnicu Vâlcea, cu care cucerise titlul naţional în 2019. Ea a semnat un contract valabil două sezoane.

Yuliya Dumanska s-a născut în 15 august 1996, în localitatea Horodenka din Ucraina. La 14 ani, a plecat să joace în România, iar în 2016 a obţinut cetăţenia română şi a început să evolueze pentru echipa naţională.

În cariera ei, Dumanska a mai jucat la Baia Mare şi la Craiova.

Gloria Bistriţa a anunţat, tot duminică, şi transferul altor două componente ale naţionalei: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) şi Bianca Bazaliu (Podravka).