CSM Bucureşti a anunţat, vineri - pe siteul oficial, transferul handbalistei Kalidiatou Niakate, inter-stânga în vârstă de 26 de ani. Franțuzoaica este campioană europeană, mondială și olimpică alături de naționala țării sale.

Kalidiatou NiakateFoto: csmbucuresti.ro

Niakite (1.77 metri și 72 de kg) este o componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a "tigroaicelor" în actuala ediţie e DELO EHF Champions League.

Kalidiatou Niakate a semnat o înțelegere valabilă doi ani, începând din sezonul viitor, 2022-2023.

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakate a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa.

O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată şi de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist.

În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakate să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakate a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca.

Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franţei. Kalidiatou a făcut parte din echipa Franţei care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) şi tiltul olimpic (2021).

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie.

Formaţia franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakate. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoare ale meciului.

Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest, informează News.ro.