Glenn Consor, un analist NBC Sports Washington, a fost autorul unei gafe incredibile în timpul comentariului meciului dintre Washington Wizards şi Houston Rockets, de miercuri, el crezând că tatăl lui Kevin Porter Jr. a fost un fost jucător din NBA.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timpul unei reluări a fazei unui coş de trei puncte reuşit de Porter în ultima clipă, Consor a spus că sportivul "la fel ca tatăl său, a apăsat pe trăgaci în momentul potrivit".

Însă folosind aceste cuvinte, Consor a amintit fără să îşi dea seama de trecutul tragic al sportivului. În 1993, Bryan Kevin Porter Sr. a fost condamnat pentru omor, după ce a împuşcat o fată în vârstă de 14 ani. El a fost condamnat atunci la patru ani şi jumătate de închisoare, după ce a susţinut că arma i s-a descărcat accidental. În 17 iulie 2004, bărbatul a fost la rândul său împuşcat mortal într-un bar din Seattle în timp ce încerca să ajute o persoană care era atacată.

Kevin Porter Jr., actualul component al echipei Houston Rochets, nu are nicio legătură de rudenie cu fostul baschetbalist din NBA Kevin Porter, care a jucat şase sezoane la Baltimore şi Washington Bullets, scrie News.ro.

LeBron James a criticat dur comentariul lui Glenn Consor: "A crezut că era cool!!?? Nu înghiţim asta! Îmi pare rău, dar nu merge aşa! Cât de insensibil poţi fi ca să spui aşa ceva. Valea, omule! Mă rog pentru tine, dar nu ai ce căuta în sportul nostru frumos!".

Consor a postat un mesaj pe Twitter prin care a prezentat scuze, precizând că a fost vorba de o confuzie: "Vă rog să îmi permiteţi să profit de această oportunitate pentru a le cere scuze sincere lui Kevin Porter Jr., familiei sale şi organizaţiei Rockets pentru comentariile pe care le-am făcut în timpul meciului de ieri seară. M-am gândit în mod greşit că Kevin era fiul fostului jucător al echipei Washington Kevin Porter şi nu mi-am dat seama că acele cuvinte folosite pentru a descrie coşul victoriei ar putea răni pe cineva sau să fie insensibile. L-am contactat pe Kevin pentru a-i cere iertare personal şi sper să pot discuta cu el curând".