​Naţionala de handbal masculin a Ciprului, care urma să întâlnească reprezentativa României, a fost nevoită să se retragă de la turneul preliminar al Campionatului Mondial din 2023. Ciprioţii au anunţat mai multe cazuri de Covid-19 în lot, iar EHF a validat retragerea echipei de la competiția găzduită de Cluj-Napoca.

Echipa nationala de handbal masculin a RomanieiFoto: Facebook - Federatia Romana de Handbal

România va juca astfel doar cu Israel şi Republica Moldova.

"EHF precizează că, potrivit regulamentelor în vigoare, meciurile la care trebuia să participe echipa din Cipru vor fi câştigate de adversari cu 10-0 şi 2 puncte în clasament. Ciprul se alătură astfel altor două naţionale care nu au venit în decembrie în România. Elveţia şi Iran au renunţat atunci la Trofeul Carpaţi, tot din cauza unor îmbolnăviri", a transmis şi FR Handbal.

În urma acestei veşti, România va întâlni Israel în prima partidă, vineri, de la ora 18:00 şi echipa Republicii Moldova, duminică, de la aceeaşi oră, scrie News.ro

"Suntem o echipă, asta este arma noastră, faptul că suntem uniţi. Cu tot respectul pentru jucători, noi nu avem o Cristina Neagu, un jucător de asemenea valoare, dar avem jucători care sunt buni şi dau totul pentru naţională. Uneori câştigi, alteori pierzi, dar trebuie să fii mereu mulţumit că ai făcut tot ce ai putut", a comentat antrenorul Xavier Pascual înaintea partidelor.