Cristina Neagu și-a prelungit recent contractul cu CSM București, iar evenimentul a atras din nou comentarii în spațiul public. Fost selecționer al României, Radu Voina este de părere că salariul sportivei este unul exagerat, având în vedere că este din bani publici.

Cristina NeaguFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 33 de ani, Neagu și-a pus semnătura pe o înțelegere care o va încă două sezoane de CSM București.

Conform Digisport, Cristina ar primi un salariu de aproximativ 20.000 de euro pe lună (în vechea înțelegere câștiga 17.500 de euro).

Cristina Neagu are un salariu exagerat, mai ales că e din bani publici

După parafarea înțelegii au și apărut discuțiile în spațiul public, iar unul dintre cei care și-au exprimat un punct de vedere este Radu Voina, fost selecționer al naționalei României de handbal feminin.

"De vină nu e cel care cere, e cel care dă. Cunoscând lumea handbalului, eu consider că e exagerat salariul, dar e părerea mea, care contează mai puțin.

Având în vedere că e din bani publici, e puțin exagerat. România plătește cele mai mari salarii din lume la handbal" - Radu Voina, la Digisport.

Conform sursei citate, Neagu ar fi jucătoarea de handbal cu cel mai mare salariu din lume, depășind-o pe Eduarda Amorim, de la Rostov, care are 18.500 de euro pe lună.

Cristina evoluează la CSM București începând din 2017. Alexandrina Barbosa (Bistrița) este a doua în ierarhia salariilor din campionatul intern, cu o remunerație de 15.000 de euro pe lună.

Cristina Neagu: Merit fiecare euro din acel salariu

Făcând referire la discuțiile din spațiul public, Cristina Neague afirma (în luna aprilie a acestui an) că merită fiecare euro pe care-l primește din salariul de la CSM București și că nu este treaba ei de unde vin banii la clubul din Capitală.

"Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului.

Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici.

Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici" - Cristina Neagu, la acel moment.

După Cristina Neagu, CSM București a mai semnat prelungirea contractului cu o altă vedetă