Elizabeth Omoregie a semnat joi prelungirea contractului cu CSM București, la o zi după ce Cristina Neagu a parafat o nouă înțelegere cu clubul bucureștean.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sosită în 2018 la Bucureşti de la Krim Ljubljana, multipla campioană a Sloveniei, Elizabeth Omoregie a devenit în scurt timp una dintre jucătoarele de bază ale echipei.

Elizabeth a luat decizia de a semna prelungirea angajamentului cu CSM Bucureşti chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani.

Născută la Atena, Grecia, la 29 decembrie 1996, Elizabeth Omoregie a copilărit la Plevna, în Bulgaria, ţara natală a mamei sale.

A început să practice atletismul, dar, la vârsta de opt ani, a fost remarcată de antrenorii Nasko Tabakov şi Gabriela Petrova de la echipa de handbal HC Lovech 98. Aşa a ajuns să calce pe urmele mamei sale, care a fost portar de handbal.

"Atunci aveam doar 8 ani, dar mi-am dat seama foarte repede că handbalul va juca un rol foarte important în viaţa mea", declara cu mai multă vreme în urmă Elizabeth.

În 2007 s-a transferat la Lokomotiv Varna, iar un an mai târziu, în 2008, s-a alăturat echipei Sugar din oraşul Plevna. Cu acest club a câştigat trei titluri de campioană a Bulgariei la categoriile Under 14, Under 16 şi Under 19.

În sezonul 2011-2012 a debutat la prima echipă a lui Sugar Pleven din campionatul Bulgariei, devenind cea mai bună marcatoare a echipei în acel sezon, la finalul căruia Sugar Pleven a încheiat competiţia pe locul trei.

La 6 octombrie 2014, la vârsta de 17 ani, Elizabeth Omoregie îşi începea ascensiunea în handbalul mare, semnând un contract cu formaţia slovenă Krim Ljubljana.

După patru ani petrecuţi la Ljubljana, timp în care a primit şi cetăţenia slovenă, Elizabeth a semnat cu CSM Bucureşti, conform News.ro.

Citește și: