La 36 de ani, LeBron James tocmai a depășit borna de 36.000 de puncte marcate de-a lungul carierei. Deși conștientizează că retragerea "bate la ușă", starul din NBA are șanse mari de a deveni cel mai bun marcator din istoria ligii nord-americane.

LeBron JamesFoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

În meciul lui Los Angeles Lakers de marți, LeBron James a marcat 32 de puncte şi a depăşit 36.000 de puncte în carieră.

Cu 36.001 puncte, starul echipei los Angeles Lakers este pe locul 3 în clasamentul all time al marcatorilor din NBA, după Kareem Abdul-Jabbar, 38.387 puncte, şi Karl Malone, 36.928 puncte.

Vedeta lui Lakers are o medie de 27.6 puncte pe meci în acest sezon, cel mai bun procentaj al său din sezonul 2009/2010 încoace.

"Știu că sunt pe cealaltă parte a dealului. M-am gândit la asta, la momentul retragerii. Dar joc la un nivel atât de înalt, nu pot să dau mare atenție gândului că aș putea renunța la baschet.

Am ajuns la anul 19 în NBA. Știu că nu voi mai juca încă pe atât. Mă aflu în coborâre, dar voi vedea unde mă duce jocul.

Dacă îmi mențin mintea sănătoasă, corpul o va urma și voi putea continua să joc", a declarat LeBron James, conform Marca.com.

Conform unei proiecții, dacă LeBron reușește să marcheze 1.500 de puncte pe sezon (lucru pe care l-a izbutit în toate sezoanele în afara unuia singur), baschetbalistul ar avea nevoie de mai puțin de două sezoane pentru a deveni cel mai bun marcator din istoria NBA.

Citește și: