LeBron James a depășit, sâmbătă, recordul de puncte marcate în meciurile de Crăciun, deținut de regretatul Kobe Bryant. Cu toate acestea, Los Angeles Lakers, echipa lui James, a ajuns la cinci eșecuri la rând.

LeBron JamesFoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Lakers a suferit o nouă înfrângere în NBA, 122-115, pe teren propriu, cu Brooklyn Nets, al cincilea eşec la rând, dar LeBron James a ieşit din nou în evidenţă.

Cu patru zile înainte de a împlini 37 de ani, starul american a marcat 39 de puncte pentru echipa sa. Astfel, el a bătut recordul de puncte marcate în meciurile care au loc în ziua de Crăciun, 395.

James a ajuns la 422 de puncte, în 16 partide jucate în această zi. Precedentul deţinător al recordului era Kobe Bryant, legendarul jucător care a decedat în 2020, într-un accident de elicopter.

James şi Bryant au acum cele mai multe meciuri jucate de Crăciun, câte 16. Actualul component al echipei din Los Angeles vizează un alt record în astfel de partide, cel al numărului de victorii. În acest moment el este la egalitate cu fostul său coechipier de la Miami Heat, Dwyane Wade, cu cate 10 victorii.

Wade s-a retras din activitate, astfel că James poate deveni singurul jucător cu cele mai multe victorii obţinute de Crăciun, dacă echipa lui va fi programată în această zi, anul viitor, scrie News.ro.