​​Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, în deplasare, formaţia Darüşşafaka Basketbol, scor 103-101 (51-49), în ultima etapă din grupa G a Basketball Champions League. U BT Cluj s-a calificat direct în optimile de finală ale competiţiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urma rezultatului, U BT Cluj încheie grupa G pe locul I, cu 11 puncte. În aceeaşi etapă, tot miercuri seară, Hapoel Holon - Happy Casa Brindisi, scor 84-80.

U BT Cluj a obţinut următoarele rezultate în grupa G: 66-60 şi 103-101 cu Darüşşafaka Basketbol, 76-71 şi 104-94 cu Happy Casa Brindisi, 68-78 şi 106-101 cu Hapoel Holon.

Astfel, grupa G se încheie cu clasamentul: 1. U BT Cluj 11 puncte, 2. Hapoel Holon 10, 3. Darüşşafaka Basketbol 8, 4. Happy Casa Brindisi 7.

În optimile de finală obţine calificarea directă echipa de pe primul loc, adică U BT Cluj-Napoca, iar echipele Hapoel Holon şi Darüşşafaka Basketbol, de pe locurile 2-3, vor disputa meciuri tur-retur, în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, în faza play-in a competiţiei, tot pentru calificarea în optimi.

În total, 16 echipe din opt grupe, de pe locurile 2-3, vor juca în faza play-in.

Partidele eliminatorii vor avea loc între 4 şi 19 ianuarie, iar câştigătoarele se vor alătura în optimi celor opt calificate direct din grupe.

Se vor forma alte patru grupe, a câte patru echipe, cu partide programate din 25 ianuarie şi până în luna martie, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, relatează News.ro.

Sferturile sunt programate tot în trei partide, iar câştigătoarele se vor califica la Turneul Final Four, care va avea loc în luna mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în grupele BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii, după ce a câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri.