Kawa Leauma, sportiv neo-zeelandez care evolua pentru naționala Spaniei, a decedat după ce a căzut de la peste șase metri într-o clădire din Amsterdam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul evolua pentru echipa bască Ordizia şi se afla la Amsterdam cu echipa naţională a Spaniei, pentru meciul cu Olanda din cadrul Campionatului European. Oaspeţii s-au impus cu 52-7, dar Leauma nu a evoluat, deoarece spaniolii s-au temut cu privire la dreptul lui de joc.

După meci, jucători ai celor două echipe au mers la un local din Amsterdam, care ar aparţine unui sponsor al reprezentativei olandeze şi unde s-a produs tragicul accident. Jucătorul a căzut în gol într-o zonă nesemnalizată corespunzător şi a suferit răni grave la cap. Transportat de urgenţă la spital, el a fost supus unei prime operaţii, iar condiţia lui părea că se îmbunătăţeşte, astfel că medicii au plănuit o nouă intervenţie chirurgicală. Marţi, însă, Federaţia Spaniolă de Rugby a anunţat decesul jucătorului.

"Federaţia Spaniolă de Rugby anunţă cu regret decesul lui Kawa Leauma, jucătorul echipei AMPO Ordizia. El a suferit un accident sâmbătă, 18 decembrie, după meciul disputat de Spania împotriva Olandei, la Amsterdam. La dorinţa expresă a soţiei sale, care în prezent călătoreşte spre capitala Olandei, nu putem oferi momentan alte informaţii şi cerem cel mai mare respect pentru ea şi familia ei. Odihneşte-te în pace, Kawa", a precizat forul spaniol.

Leauma, care împlinise 32 de ani cu o zi înaintea accidentului, a jucat pentru echipe din Noua Zeelandă înainte de a ajunge în Spania şi a disputat un meci în prima reprezentativa spaniolă, care a pierdut, scor 11-13, meciul cu Italia, în octombrie, conform News.ro.