​Sepsi Sfântu Gheorghe, campioana României la baschet feminin, s-a calificat miercuri în faza play-off a FIBA EuroCup, cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupa B, după ce a învins miercuri, în deplasare, formaţia turcă Elazig Ozel, scor 71-65 (34-37).

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalele marcatoare ale partidei au fost Razheva 21 puncte, pentru gazde, respectiv Fraser 32, pentru Sepsi.

În primele etape ale grupei B, Sepsi a obţinut rezultatele: 64-86 şi 80-78 cu BC Prometey, 62-47 cu Elazig Ozel şi 70-65 cu Uni Gyor.

În ultima etapă, Sepsi va evolua în deplasare, cu Gyor, chiar de Ziua Naţională a României, în 1 Decembrie. Însă, indiferent de rezultatul acelei partide, Sepsi este calificată mai departe, având după cinci etape 9 puncte (locul 2), iar Gyor, pe locul 3, doar 5 puncte, înaintea partidei de miercuri seară, în deplasare, cu liderul BC Prometey (7 puncte).

Din grupe se califică mai departe primele două clasate în fiecare grupă, plus patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, în ambele conferinţe, adică un total de 32 de echipe.

Campioana României a început sezonul în preliminariile Euroligii, dar nu a ajuns în faza grupelor şi continuă astfel în FIBA EuroCup, scrie News.ro.