Staples Center, celebra arenă americană, casă a echipelor din NBA Los Angeles Lakers și Los Angeles Clippers, își va schimba numele în Crypto.com Arena pentru suma record de 700 de milioane de dolari.

Staples CenterFoto: Captura YouTube

Crypto.com este o platformă unde se pot tranzacționa criptomonede.

"Crypto.com, platforma de criptomonede cu cea mai rapidă creştere din lume, şi AEG (Anschutz Entertainment Group), lider mondial în sport şi divertisment live, au ajuns la un acord istoric valabil pe 20 de ani pentru drepturile asupra numelui Staples Center, care intră în vigoare din 25 decembrie, iar sala se va numi Crypto.com Arena”, se arată în declaraţia comună a administratorului sălii şi noului său partener.

Sala, cu o capacitate de 20.000 de locuri, a fost inaugurată în 1999 şi reprezintă astăzi "terenul propriu" pentru echipele de baschet masculin LA Lakers şi LA Clippers, pentru echipa de hochei pe gheaţă Los Angeles Kings şi pentru formaţia de baschet feminin LA Spark.

De asemenea, arena a găzduit de-a lungul timpului numeroase concerte ale unor mari artişi şi Gala Premiilor Grammy.

Potrivit Financial Times, acordul a fost semnat pentru 700 de milioane de dolari (619 milioane de euro), un record în asemenea parteneriate, iar plata se va face în bani obişnuiţi, nu în criptomonede.

În urmă cu 22 de ani, compania de produse de birotică Staples a dat numele arenei pentru 120 de milioane de dolari.

Crypto.com, o companie de tranzacţionare a criptomonedelor, este legată prin contracte de sponsorizare cu echipa de fotbal PSG, cu formaţia de baschet masculin Philadelphia 76ers şi cu Ultimate Fighting Championship (UFC), principala ligă profesionistă de arte marţiale mixte, cu sediul la Singapore.

Deşi schimbarea numelui va intra în vigoare de Crăciun, actuala denumire nu ar trebui să dispară de pe arenă până în iunie 2022, potrivit News.ro.