​Federația Română de Handbal a anunţat, luni, lotul de 21 de jucătoare convocat de antrenorul Adrian Vasile în vederea pregătirii şi participării la CM din Spania. Reunirea are loc în 23 noiembrie, iar pe listă se află şi pivotul Crina Pintea, revenită după o accidentare gravă.

Crina PinteaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Lotul convocat de Adrian Vasile este format din jucătoarele:

portari - Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; jucătoare de câmp - Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă şi Mădălina Zamfirescu.

Reunirea va avea loc în 23 noiembrie, la Bucureşti, iar de Ziua Naţională, în 1 decembrie, delegaţia României va pleca spre Spania, transmite News.ro.

Din lotul României nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a anunţat că ia o pauză de la echipa naţională, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Forul internaţional de handbal (IHF) a anunţat că toţi participanţii la Campionatul Mondial feminin, care debutează în 1 decembrie, trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid 19 sau să facă dovada trecerii prin boală, iar la sosire trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

România va evolua în grupa C, alături de Norvegia, Kazakhstan şi Iran, la Castello.

Tricolorele vor debuta în 3 decembrie, cu Iran.

Va fi primul Campionat Mondial cu 32 de echipe. Campioana mondială en-titre este Olanda.

*Meciurile României vor fi LiveText pe HotNews.ro.