Echipa naţională de handbal masculin a României a pierdut şi sâmbătă, la Aviles, în fața reprezentativei Spaniei, scor 35-30, în al doilea meci amical cu ibericii.

Echipa nationala de handbal masculin a RomanieiFoto: Facebook - Federatia Romana de Handbal

În prima partidă amicală, disputată tot la Aviles, tricolorii au pierdut cu scorul de 29-33, iar anterior, la Bucureşti, au învins Georgia, cu 37-25 (22-14).

Spania este multiplă medaliată în marile competiţii. Cel mai recent a obţinut bronzul olimpic la Tokyo, tot bronz la Campionatul Mondial din acest an şi medalia de aur la Campionatul European din 2020.

În stagiul de pregătire de la Aviles, antrenorul României, Xavi Pascual, a fost premiat de forul naţional din Spania, pentru obţinerea a patru trofee interne şi a Ligii Campionilor cu FC Barcelona, în stagiunea trecută.

Federaţia iberică i-a acordat lui Xavier Pascual placheta pentru ”Cel mai valoros antrenor din Liga Sacyr ASOBAL - sezonul 2020-2021”. Pascual a câştigat în sezonul trecut toate trofeele posibile cu FC Barcelona: EHF Champions League, titlul naţional, cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Cupa Regelui.

Naţionala României se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023, cu meciuri programate în ianuarie 2022, la BT Arena din Cluj-Napoca, în compania echipelor Israel, Cipru şi Moldova, informează News.ro.