​Scottie Pippen a lansat un atac virulent la adresa lui Michael Jordan, acesta precizând, printre altele, că fostul său coechipier de marcă de la Chicago Bulls a fost doar un egoist care nu a avut niciodată respectul colegilor de echipă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 9 noiembrie, Pippen va lansa cartea "Unguarded", iar jurnaliștii de la GQ au prezentat în premieră anumite pasaje din aceasta.

Scottie vorbește pe larg despre perioada de glorie de la Chicago Bulls și scoate în evidență în primul rând detalii despre Michael Jordan.

Considerat de mulți cel mai mare baschetbalist din toate timpurile, Jordan este arătat cu degetul de fostul său coechipier de nădejde de la Bulls.

Printre altele, Pippen spune despre Jordan că a fost mereu un egoist și că nu se bucura de respectul coechipierilor.

Scottie vorbește și despre documentarul "The Last Dance", un film care conform lui Pippen este doar o odă adusă celui care a încercat prin această producție să le arate tuturor că este cel mai mare din toate timpurile.

Pippen spune că Jordan a acceptat apariția în "The Last Dance" doar din dorința egoistă de a arăta că este mai mare decât LeBron James, vedeta celor de la Los Angeles Lakers.

Scottie precizează că Jordan a dorit să fie doar el în lumina reflectoarelor, în timp ce coechipierii săi sunt doar de umplutură.

"El a primit 10 milioane de dolari ca să apară în documentar, în timp ce noi nu am văzut un cent. Cum a putut Michael să ne trateze așa, după tot ce am făcut pentru el?

Michael Jordan nu ar fi fost Michael Jordan fără mine, Horace Grant, Toni Kukoc, John Paxson, Steve Kerr, Dennis Rodman, Bill Cartwright, Ron Harper, BJ Armstrong, Luc Longley, Will Perdue și Bill Wennington. Îmi cer scuze pentru cei pe care i-am omis.

Michael și-a prezentat povestea sa, nu povestea ultimului dans. El a fost și protagonist și director", spune Scottie Pippen.

"Vreți să știți ce înseamnă egoismul? Egoismul e atunci când te retragi fix înainte de startul competiției (n.r. face referire la sezonul 1993-1994), când e prea târziu ca să mai semnezi pe cineva.

Când mă uit la felul în care Michael își trata coechipierii, m-au trecut fiorii, cum mă treceau și atunci", completează Pippen.

Ajuns la 56 de ani, Pippen a făcut parte din echipa fantastică a lui Chicago Bulls care a reușit să domine NBA preț de mai multe sezoane (6 trofee de campioană în opt sezoane în anii '90).