NBA a lansat o investigație asupra proprietarului Phoenix Suns, Robert Sarver, în urma acuzațiilor de comentarii rasiste și misogine care au condus la un mediu toxic în jurul organizației respective.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ancheta a fost lansată în urma publicării, joi, a unui raport amplu realizat de ESPN, care detaliază numeroase acuzații ale angajaților lui Suns, printre care folosirea de cuvinte jignitoare la adresa persoanelor afro-americane în mai multe ocazii. Vorbim și despre lansarea unor comentarii lascive și misogine în cadrul unor întâlniri, cât și mustrarea unor antrenori.

"Nivelul de misoginie și rasism este peste măsură. Este penibil ca proprietar", susține unul dintre acționarii lui Suns.

"Mediul de lucru toxic creat la echipă i-a descurajat și pe angajați să se apropie de biroul de resurse umane", potrivit raportului ESPN.

Ancheta NBA ar putea duce și la acțiuni în justiție.

Un angajat actual al Suns, citat de Marca.com, susține că dacă într-adevăr se va lansa o investigație asupra organizației de baschet din Phoenix, comisarul responsabil va fi "îngrozit" de ceea ce se întâmplă.