​Meciul-test dintre reprezentativele României şi Uruguayului, programat iniţial pe Stadionul Naţional de Rugby ''Arcul de Triumf'' din Bucureşti, a fost mutat pe stadionul din Payanini Center din Verona (Italia), din cauza situaţiei sanitare existente în România, anunţă Federaţia Română de Rugby.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Programată iniţial pentru data de 6 noiembrie, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, partida va avea loc în cele din urmă în Italia, la Verona, pe stadionul din Payanini Center, duminică, 7 noiembrie, ora 15:00 (ora României). Din cauza situaţiei sanitare existente în România în aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului într-o locaţie care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual'', precizează FRR.

De asemenea, din cauza situaţiei epidemiologice din România, conform ultimelor măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, care au intrat în vigoare de luni 25 octombrie, meciul pe care România îl va susţine cu echipa Ţărilor de Jos din 13 noiembrie, contând pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fără spectatori.

"Deşi nu ne place, înţelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori să joace în România, pentru că dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluţia pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese şi infectări. Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o ţară care în acest moment controlează foarte bine situaţia legată de Sars-Cov2. Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii şi cunoscuţii noştri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari şi să încercăm ca toţi, prin eforturile noastre unite să oprim această pandemie.

Din păcate, şi sportul plăteşte un preţ destul de mare, iar în acest moment acest preţ este disputarea meciurilor fără spectatori. Pentru 'Stejari', pentru orice sportiv de altfel, ar fi însemnat enorm suportul publicului, al fanilor, însă rămânem cu gândul la acea atmosferă superbă din meciul cu Argentina şi sperăm să-i putem avea lângă noi pe fanii noştri, cât mai repede", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

În ceea ce priveşte ultimul meci din luna noiembrie, cel cu Tonga, programat pentru data de 20 noiembrie (la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, ora 17:30), FRR va reveni cu detalii legate de acesta în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare, informează Agerpres.