Dragan Petricevic, fost antrenor al reprezentativei feminine a ţării noastre, este noul selecţioner al naţionalei masculine de baschet a României, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet.

HotNews.roFoto: Hotnews

Petricevic îl înlocuieşte pe Tudor Costescu, după ce România a ratat accederea în preliminariile Cupei Mondiale FIBA din 2023, scrie Agerpres.

Petricevic, care activează la echipa SCM Timişoara, în Liga Naţională, a condus naţionala feminină în perioada 2017-2018. El a pregătit numeroase echipe din România, pe ''U'' Invest Cluj-Napoca, Politehnica Moldrom Iaşi, West Petrom Arad, Asesoft Ploieşti, Farul Constanţa, la masculin, CSM Târgovişte şi U Cluj-Napoca, la feminin.

Petricevic (52 ani) a convocat 16 jucători pentru precalificările FIBA EuroBasket 2025, ''vulturii'' urmând să evolueze în Grupa B, alături de Luxemburg şi Albania: Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă (ambii de la FC Argeş Piteşti), Lucas Tohătan, Rareş Uţă (ambii de la BC CSU Sibiu), Marcu Badiu, Rolland Torok (ambii de la CSO Voluntari), Patrick Richard, Luca Colceag, Ştefan Grasu (toţi de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Vasile Luca (CS Rapid), Tudor Fometescu, Bogdan Nicolescu (ambii de la CSM CSU Oradea), Dragoş Diculescu (Lanstede Hammers Zwolle/Olanda), Bogdan Popescu (CSM Ploieşti), Alexandru Olah (SCM OHMA Timişoara), Emanuel Căţe (UCAM Murcia/Spania).

Pentru primul joc din campania de precalificare europeana, programat să se dispute în Luxemburg, în data de 28 noiembrie, Dragan Petricevic are în vedere alţi patru sportivi, în cazul apariţiei unor accidentări sau situaţii neprevăzute legate de pandemia COVID-19, Giordan Watson (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Kristopher Richard (CSM CSU Oradea), Edward Petrescu (SCM OHMA Timişoara) şi Christian Chiţu (CSM Ploieşti), care rămân la cluburi şi nu vor participa la cantonamentul de la Bucureşti, din perioada 21-27 noiembrie.

Câştigătoarele celor trei grupe din precalificări şi cea mai bună echipă clasată pe locul secund avansează în faza a doua de pre-calificare continentală.