CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat titlul de campioană a României la rugby după ce a învins în finala ediţiei din acest an a SuperLigii, sâmbătă seara, echipa CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 11-3, informează Agerpres.

CSM Stiinta Baia MareFoto: Facebook - CSM Stiinta Baia Mare

Pe Stadionul Naţional ''Arcul de Triumf'' din Capitală, într-o partidă desfăşurată în absenţa spectatorilor, băimărenii, deţinători ai trofeului, s-au impus după un joc pe care l-au dominat din punct de vedere tactic, fiind superiori la toate capitolele.

Scorul a fost deschis de Steaua, în minutul 10, după ce Ratu Taniela Maravunawasawasa a adus primele puncte pe tabela de marcaj dintr-o lovitură de pedeapsă, însă doar după patru minute băimărenii au marcat un eseu prin Helarius Kisting, netransformat.

Tot Kisting a mai fructificat până la pauză alte două lovituri de pedeapsă, în timp ce bucureştenii nu au reuşit să se mai apropie periculos de buturile adverse, după primele 40 de minute rezultatul fiind 11-3 pentru maramureşeni.

Partea a doua a confruntării a fost una atipică pentru sportul cu balonul oval, niciuna dintre echipe nereuşind să mai pună puncte pe tabela de marcaj.

Băimărenii au forţat înscrierea a încă unui eseu în prima parte a mitanului secund, însă defensiva stelistă a făcut faţă cu brio atacurilor succesive ale ''zimbrilor''. În schimb, finalul de meci a aparţinut ''militarilor'' care în ultimele 5 minute s-au instalat în terenul advers supunând unui asediu continuu buturile maramureşenilor dar fără a reuşi să concretizeze în puncte.

Astfel, CSM Ştiinţa Baia Mare şi-a păstrat titlul de campioană naţională, în timp ce Steaua, care a încheiat pe primul loc sezonul regulat al competiţiei, a fost nevoită să se mulţumească doar cu medaliile de argint. De altfel, Baia Mare a fost echipa care a jucat toate finalele SuperLigii de când competiţia se dispută în acest format, câştigând patru dintre acestea.

Ultima dată când Ştiinţa Baia Mare şi Steaua şi-au disputat titlul naţional a fost în 2018, când ''zimbrii'' s-au impus cu 24-22.

CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea face eventul dacă va câştiga şi Cupa României, urmând să întâlnească în finală pe CS SCM Timişoara.

Medaliile de bronz ale SuperLigii au revenit echipei CS Dinamo care sâmbătă a învins pe CS SCM Timişoara cu 16-11, în timp ce meciul pentru locurile 5-6 s-a încheiat cu victoria celor de la CS U Cluj, 36-25, în faţa celor de la ACS Tomitanii Constanţa.