Michael Jordan, legendarul jucător al lui Chicago Bulls, susține decizia NBA de a impune o lungă serie de reguli și restricții jucătorilor nevaccinați din baschetul de peste Ocean.

Michael JordanFoto: Andrew Redington / Getty images / Profimedia

Ultimele decizii ale oficialilor din NBA, cât și ale unor state în parte, au divizat "familia" baschetului american.

Jordan, sextuplu câștigător al NBA cu Chicago Bulls, a declarat pentru NBC că susține în totalitate deciziile NBA privitoare la vaccinare.

"Sunt total de acord cu deciziile ligii. Cred cu tărie în știință și voi continua în aceeași notă. Sper ca fiecare jucător să accepte vaccinul. După ce fiecare jucător va fi vaccinat, lucrurile vor reveni la normal", a declarat Jordan, conform Reuters.

Kyrie Irving și alte staruri din NBA, mari probleme din cauza vaccinării

Media americană a anunțat la începutul lui octombrie că 95% dintre jucători au făcut cel puțin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-Covid disponibile. Cu toate acestea, unii jucători precum starul lui Brooklyn Nets Kyrie Irving, se opun vehement imunizării.

NBA a anunțat recent că jucătorii nu vor fi plătiți dacă vor rata jocurile din cauza nerespectării protocoalelor sanitare locale, care necesită vaccinarea, pentru a fi eligibili înaintea meciului.

Este și cazul lui Andrew Wiggins, care a decis să se vaccineze tocmai ca să nu fie impiedicat de statul local să joace pentru echipa sa Golden State Warriors, la meciurile de acasă.

Kyrie Irving, vedeta echipei Brooklyn Nets, ar putea pierde până la 17 milioane de dolari, după ce primăria din New York a decis că accesul în sălile de sport profesionist este interzis pentru jucătorii care nu sunt vaccinaţi anti-Covid.