Naționala de rugby a României va întâlni Uruguay, Țările de Jos și Tonga în meciurile din luna noiembrie, pe Stadionul Național de Rugby - Arcul de Triumf.

Stadionul Arcul de TriumfFoto: Captura YouTube

România va juca împotriva echipei din Țările de Jos pe data de 13 noiembrie, în Rugby Europe Championship.

Naționala va înfrunta Uruguay și Tonga în meciuri test, programate pe data de 6 și 20 noiembrie.

“Mă bucur foarte tare că România are din nou trei meciuri în luna noiembrie, chiar dacă unul este restanţa din Rugby Europe Championship. Este important să avem aceste partide la nivel internaţional, să ne regăsim cadenţa şi să oferim jucătorilor din tânăra generaţie pe care o avem la echipa naţională oportunitatea de a evolua împotriva unor echipe puternice.

Avem nevoie să confirmăm trendul ascendent arătat la meciul cu Argentina din vară. Pentru mine, cel mai important meci este cel cu Ţările de Jos, pentru că el contează pentru calificarea la Cupa Mondială .

Stejarii vor avea parte de două săptămâni de cantonament şi sper să fie în cea mai bună formă la ora meciului”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

În actuala ediţie a REC, România are două victorii, cu Portugalia 28-27 şi cu Spania, 22-16 şi două înfrângeri, 18-13 cu Rusia şi 28-17 cu Georgia, aflându-se pe locul 3 al clasamentului.

Ediţia din acest an a Rugby Europe Championship coincide şi cu debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franţa pentru zona europeană.

Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiţiei 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.

Cele trei partide se vor disputa pe Stadionul Național de Rugby - Arcul de Triumf, începând cu ora 17:30, și vor fi transmise în direct de TVR 1, anunță News.ro