​Interul dreapta Eduardo Gurbindo, component al naţionalei de handbal masculin a Spaniei, cu care a obţinut bronzul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a semnat un contract pe trei ani cu Dinamo Bucureşti.

Eduardo GurbindoFoto: Facebook - Dinamo Bucuresti Handbal Club

”Campioana României la handbal se întăreşte printr-un nou transfer de top, perfectat de managementul echipei şi de antrenorul Xavier Pascual. Interul dreapta Eduardo Gurbindo soseşte azi la Bucureşti pentru a semna un contract pe trei ani cu Dinamo”, a anunţat Dinamo Bucureşti.

În vârstă de 33 de ani, Eduardo Gurbindo deţine un palmares impresionant. Handbalistul iberic are 122 de meciuri şi 167 de goluri pentru naţionala ţării sale, cu care a obţinut bronzul la JO de la Tokyo, bronzul mondial la CM din 2011, dar şi medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Europene.

Gurbindo a mai lucrat cu Xavier Pascual la FC Barcelona în perioada 2012-2016, când a câştigat EHF Champions League (2015). Ulterior a evoluat la HBC Nantes (2016-2021), iar ultimul contract l-a avut cu RK Vardar, de unde s-a transferat în prezent la Dinamo.

Gurbindo este inter dreapta, dar poate fi folosit pe orice post la linia de 9 metri.

El va putea juca pentru Dinamo şi în Liga Campionilor, după ce va primi dreptul din partea EHF, informează News.ro.