Steve Thompson, fost câștigător al Cupei Mondiale la rugby cu naționala Angliei, a anunțat că își va dona creierul pentru a fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatie cronică traumatică. Sportivul a fost diagnosticat cu demență la 42 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Thompson, acum în vârstă de 43 de ani, se numără printre foştii sportivi care au dat în judecată forurile de rugby pentru neglijenţă.

După ce va muri, creierul său va fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatia cronică traumatică, care poate fi diagnosticată doar după deces, scrie BBC.

Thompson a spus că îşi va dona creierul pentru ca sportul să ajungă să fie mai sigur: “Îmi voi dona creierul pentru ca să nu treacă prin ce am trecut eu copiii oamenilor pe care îi iubesc. Generaţia noastră trebuie să îşi doneze creierul astfel încât cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi moduri în care sportul să devină mai sigur”.

Steve Thompson a făcut parte din echipa Angliei câştigătoare a Cupei Mondiale în 2003. La competiţia de atunci, el a evoluat în toate meciurile naţionalei, dar în decembrie 2020 a declarat că nu îşi mai aminteşte niciunul şi a pus pierderile de memorie pe seama loviturilor frecvente pe care le-a primit în cap la meciuri şi la antrenamente. El a fost diagnosticat în 2020 cu demenţă, potrivit News.ro.