​Imaginile cu Gheorghe Tadici înjurându-le pe elevele sale de la HC Zalău au adunat multe reacții. Fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României a oferit o primă explicație pentru ieșirea nervoasă avută la partida cu Rapid București din Cupa României.

Gheorghe TadiciFoto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

VIDEO Gheorghe Tadici, derapaj verbal incredibil la adresa elevelor sale de la HC Zalău

În vârstă de 69 de ani, Tadici a avut o primă reacție după acest incident, acesta precizând, printre altele, că și-a cerut scuze în fața elevelor sale.

Cum explică Gheorghe Tadici ieșirea incredibilă

"Domnule, te rog să mă crezi că deja mi-am cerut scuze în fața echipei, cu toate că două jucătoare m-au adus în halul ăsta din cauza greșelilor pe care le-au făcut pe teren. Repet: am vorbit cu fetele și mi-am cerut scuze.

Dar am repetat de 100 de ori, practic, ceea ce trebuiau să facă pe teren, iar aceste două jucătoare făceau tot ca ele. M-au scos din minți și am cedat. De la 10-6 ajunsesem din cauza greșelilor acestor fete la 10-9.

Însă vreau să știți și care a fost motivul principal de am fost atât de încărcat și stresat emoțional, pe lângă faptul că am fost și foarte obosit.

Vreau să știți că mi s-a întâmplat o nenorocire în familie, iar eu am rămas lângă echipa mea să îmi disput meciurile. Abia apoi m-am dus să îmi înmormântez sora. Acest lucru l-am făcut joi la Cluj.

Vă spun dumneavoastră cum le spun și fetelor mele. În acest sport nu ai nuntă și nu ai înmormântare atunci când joci. Toți trebuie să ne sacrificăm pentru marea performanță. Eu am ales să rămân la echipa mea pentru acele meciuri.

Iar apoi am plecat la Cluj să îmi înmormântez sora. Eu m-am ocupat aproape de tot din toate punctele de vedere" - Gheorghe Tadici, pentru Prosport.

Se simte vânat

"Eu, cel care consider că am avut rezultate foarte mari în handbalul românesc, mă simt un om vânat. Da, sunt un om vânat. De ce, domnule Dedu? Vreau să știți că domnul președinte Dedu (n.r. Alexandru Dedu) mi-a făcut plângere, ieri, la Comisie în urma acelei înregistrări apărute.

Eu știu ce are domnul Dedu cu mine personal și vreau să vă spun că noi doi avem și un proces. În septembrie avem și termen. Este vorba de acest domn Dedu care a câștigat alegerile la un singur vot diferență față de Narcisa Lecușanu.

Oamenii ca mine deranjează foarte tare, dar cu oameni ca noi s-au obținut rezultate. Acești oameni dau în mine așa cum s-a dat în domnul Belu și în doamna Bitang.

Și unde a ajuns gimnastica românească? La pâmânt! Eu deranjez foarte tare că am puterea să spun lucrurilor pe nume.

Sunt aduși și promovați prin handbalul de la noi tot felul de antrenori străini în detrimentul celor români, iar handbalul românesc feminin se duce și el în cap. De cel masculin mai putem să spunem ceva?

Este normal ca acea cameră să stea doar pe mine și să mă vâneze în permanență? Este normal ca Oana Manea să atace arbitrajul la interviuri, iar pe ea să nu o cheme nimeni la comisii?

Apropo, să știți că am ajutat-o în cariera ei și pe Oana Manea, așa cum mă consideră unii pe mine", a completat Tadici.

Gheorghe Tadici și înjurăturile