Echipa naţională de volei feminin a României a încheiat, miercuri, participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri şi ratarea optimilor de finală ale competiţiei. Ucraina a învins tricolorele în ultimul meci cu scorul de 3-0.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scor pe seturi a fost 15-25, 17-25, 11-25.

În cele cinci meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia (1-3), cu Suedia (0-3), cu Olanda 1-3), cu Finlanda (1-3) şi cu Ucraina (0-3).

Tot miercuri, în primul meci al zilei, Suedia vs Olanda, scor 0-3.

Astfel, la finalul partidelor din grupă, clasamentul este condus de Turcia (15 puncte), urmată de Olanda (12), Ucraina (9), Suedia (6), Finlanda (5) şi România (0 puncte).

Primele patru clasate în grupă, Turcia, Olanda, Ucraina şi Suedia, s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, atingerea acestei faze fiind şi obiectivul naţionalei României, care a fost ratat.

Campionatul European din 2021 este găzduit de patru naţiuni, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi România, între 18 august - 4 septembrie. După faza grupelor, Bulgaria şi Serbia vor găzdui meciurile din optimile de finală şi sferturi, iar semifinalele şi finalele pentru medalii vor avea loc la Belgrad.

România a găzduit partide la un Campionat European după 58 de ani, informează News.ro.