Handbalista la CSM București, Cristina Neagu a declarat miercuri că vizionarea la televizor a JO Tokyo 2020 a fost pentru ea un moment dureros, dat fiind faptul că naționala de handbal a României nu a reușit calificarea la competiție.

Cristina NeaguFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în patru rânduri, Neagu a precizat că își dorește să participe la Olimpiada de la Paris din 2024.

“Ambele echipe ale Franţei au fost senzaţionale. Titlurile olimpice, pe deplin meritate. Este foarte mare supărarea, consider că meritam să fim la JO. Nu am obţinut această calificare nu doar datorită nouă. Bine că s-a încheiat această ediţie a Jocurilor Olimpice. Pentru mine a fost dureros să privesc meciurile la televizor, aşa că ne gândim acum pentru sezonul următor şi de ce nu pentru următoarea ediţie a JO”, a declarat Neagu la o conferință de presă în care CSM București și-a prezentat un nou sponsor.

Când va participa Neagu la acțiunile naționalei

”Am mai spus că în acest an nu voi mai participa la nicio acţiune a echipei naţionale şi că mă voi întoarce în anul 2022. Cu echipa naţională nu ne jucăm: mergem, nu mergem. Am spus-o după calificările la Campionatul European că vreau să iau o pauză aşa că în acest an cu siguranţă nu voi participa la nicio acţiune a echipei naţionale.

Îmi doresc în continuare să fac performanţă la echipa naţională, doar că am nevoie de o pauză fizic. Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc din tot sufletul ca ele să facă meciuri bune şi să obţină performanţe cât mai bune. Îmi doresc foarte tare să mai merg la o ediţie a Jocurilor Olimpice şi cu siguranţă şi ultima şi probabil sfârşit de carieră”, a spus Neagu.

Sportiva a precizat că săptămâna trecută a suferit o mică întindere la un antrenament şi că speră să nu fie o problemă de durată: ”Am suferit o mică întindere la antrenament săptămâna trecută şi deocamdată sunt în program cu echipa, dar sper să intru cât mai repede. Genunchii sunt mai repede. Din păcate a apărut această problemă musculară, dar sper să nu fie de durată”.

Neagu a mai declarat că ea şi colegele sale de la CSM Bucureşti se gândesc în fiecare an la câştigarea Ligii Campionilor: “Ne gândim în fiecare an la trofeul LC, ne dorim să ajungem în Final Four. Însă o să avem nevoie de ceva mai mult timp pentru omogenitate în acest sezon”.

Noul sponsor al CSM-ului va oferi un sprijin financiar de 200.000 euro în sezonul competiţional 2021-2022.

CSM Bucureşti, campioana României la handbal feminin, va debuta pe 11 septembrie în grupa A din Liga Campionilor, în deplasare, cu Team Esbjerg.