Deși ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va avea loc vineri, miercuri au început deja competițiile sportive. Softball-ul a fost primul sport la care s-a jucat deja un meci, în timp ce turneul de fotbal feminin va începe tot în ziua de miercuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Fukushima, pe o arenă fără spectatori, Japonia a învins, cu 8-1, Australia, în competiția de softball feminin.

Japonia a câştigat medalia de aur când softball-ul a fost ultima dată în programul Jocurile Olimpice, la Beijing, în 2008.

Arena din Fukushima a fost aleasă pentru meciurile de deschidere la softball şi baseball, care revine, de asemenea, după o absenţă de 13 ani, într-un impuls pentru această zonă după cutremurul devastator şi dezastrul nuclear ulterior, din 2011. Organizatorii au dorit să evidenţieze recuperarea zonei după dezastru şi să demonstreze potenţialilor turişti că Fukushima este o destinaţie sigură de vizitat.

Dar, având în vedere starea de urgenţă impusă pe fondul creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, fanilor li s-a interzis să participe la toate probele sportive.

În programul zilei de miercuri mai figurează alte partide de softball, dar şi meciuri de fotbal feminin.

SUA a învins la softball feminin Italia, iar în programul zilei sunt programate șase partide din competiția de fotbal feminin.