Hocheistul leton Matiss Kivlenieks, component al echipei din NHL Columbus Blue Jackets, a avut un sfârșit tragic chiar pe 4 iulie, de Ziua Americii, după ce mai multe artificii au fost detonate necorespunzător.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autopsia efectuată în cazul sportivului leton a relevat faptul că a murit din cauza unui traumatism la piept provocat de explozia unor artificii.

El era într-o cadă cu hidromasaj la o petrecere care a avut loc într-o proprietate din Novi, Michigan. Iniţial, poliţia a crezut că internaţionalul leton a murit din cauza unei leziuni la cap suferite în timp ce ieşea din cadă.

"Se pare că au fost nişte focuri de artificii care au fost declanşate din greşeală şi lansate în direcţia domnului Kivlenieks şi a altora care erau aşezaţi în cada cu hidromasaj", a spus locotenentul Jason Meier.

Jucătorul a semnat cu Blue Jackets în mai 2017 şi a evoluat mai mult la Cleveland Monsters din Liga Americană de Hochei (AHL). El a jucat două meciuri pentru Blue Jackets în sezonul 2020/21 şi a avut şase apariţii, dintre care patru ca titular, în campionatul precedent.

"Suntem şocaţi şi întristaţi de pierderea lui Matiss Kivlenieks şi transmitem cele mai profunde simpatii mamei sale, Astrida, familiei şi prietenilor lui, în aceste momente devastatore", a declarat preşedintele operaţiunilor de hochei de la Blue Jackets, John Davidson.

Matiss Kivlenieks a participat cu naţionala Letoniei la Campionatul Mondial din acest an, potrivit News.ro.