Milwaukee Bucks a învins, sâmbătă, în deplasare, cu 118-107, echipa Atlanta Hawks, în meciul al şaselea al finalei Conferinţei de Est. Cu scorul general de 4-2, Bucks este pentru prima dată în ultimul act al NBA din 1974.

NBA, logoFoto: nba.com

Echipa din Milwauckee a mai jucat o finală, în 1971, pe care a câştigat-o, cu 4-0, împotriva formaţiei Baltimore Bullets.

Bucks a fost în finala conferinţei şi în 2019, dar atunci a pierdut, în faţa echipei Toronto Raptors, viitoarea campioană.

Acum, echipa antrenată de Mike Budenholzer a ajuns în ultimul act, deşi şi-a pierdut vedeta Giannis Antetokounmpo. Grecul s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul al patrulea al întâlnirii cu Atlanta şi prezenţa lui în finala NBA este sub semnul întrebării. Genunchiul lui este în continuare inflamat, deşi controlul efectuat nu a relevat vreo accidentare gravă.

În partida de la State Farm Arena, Milwaukee a avut în Khris Middleton cel mai bun jucător, cu 32 de puncte, şapte pase decisive şi trei reuperări.

Aici poți vedea un rezumat al partidei cu numărul șase dintre Bucks și Hawks.

Phoenix Suns a ajuns în finală după ce a trecut de LA Clippers, scor 4-2. Suns nu a câştigat niciodată finala NBA, fază pe care a mai atins-o în 1976 şi 1993. Pentru vedeta celor din Phoenix, Chris Paul, aceasta este prima finală NBA pe care o va juca, la vârsta de 36 de ani.

Primul meci al finalei va avea loc marţi, la Phoenix, informează News.ro.

Echipele cu cele mai multe titluri în NBA:

1. Boston Celtics, Los Angeles Lakers - 17

3. Golden State Warriors, Chicago Bulls - 6

5. San Antonio Spurs - 5 etc.