CSM Oradea a învins joi, pe teren propriu, formaţia U BT Cluj, cu scorul de 64-60 (37-35), în al patrulea meci din cinci programate în finala Ligii Naţionale de baschet masculin. Meciul cinci, decisiv, va avea loc duminică, în BT Arena.

Minge de baschetFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Principalii marcatori ai partidei au fost Broussard 16 puncte, Holt 11, pentru gazde, respectiv Richard 13 şi Tarolis 9, Edwards 9, pentru U BT Cluj.

Meciul de la Oradea s-a jucat cu circa 2.000 de fani în tribune, între care câteva zeci clujeni, gazdele permiţând accesul doar celor vaccinaţi. Echipa orădeană a contestat de câteva ori arbitrajul, prin oficialii săi, în timp ce fanii CSM au strigat ”Hoţii, hoţii”.

Anterior, pe teren propriu, U BT Cluj a câştigat cu 73-62 şi 103-80, iar apoi CSM Oradea s-a impus cu 75-71, astfel că scorul general este de 2-2, iar partida a cincea, decisivă, va avea loc duminică, în BT Arena.

U BT Cluj şi CSM Oradea se confruntă pentru prima dată în finala Ligii Naţionale.

Medalia de bronz a stagiunii a revenit echipei BCMU Piteşti, care a învins în două meciuri pe CSO Voluntari.

În sezonul anterior, titlul naţional nu a fost decernat din motive pandemice, după ”îngheţarea” campionatului, iar la acel moment lider era U BT Cluj, informează News.ro.