Conducerea clubului de handbal feminin Dunărea Brăila a anunțat că a transferat-o pe Amanda Kurtovic, inter dreapta, campioană olimpică, mondială și europeană cu naționala Norvegiei.

Amanda KurtovicFoto: Captura YouTube

Kurtovic este cea mai titrată jucătoare care va îmbrăca tricoul echipei brăilene. Ea este campioană olimpică în 2012 cu nationala Norvegiei, are în palmares două titluri de campioană mondială, în 2011 şi 2015, dar şi un titlu de campioană europeană, obţinut în 2016.

De asemenea, în competiţiile intercluburi din Europa, ea deţine o medalie de bronz în Liga Campionilor obţinută alături de CSM Bucureşti.

Kurtovic a evoluat două sezoane în România şi alături de CSM Bucureşti a câştigat titlul în Liga Naţională, Cupa României, dar şi Supercupa României.

„Astept cu nerăbdare startul noului sezon. Am stat în România doi ani şi sunt fericită că mă reîntorc. Liga din România este una puternică şi pe noi, jucătoarele, acest lucru ne ambiţionează şi mai mult. Brăila a format o echipă cu jucătoare valoroase şi cu un tehnician profesionist şi sunt mândră că fac parte din acest proiect. Îmi doresc medalii şi să evoluăm în viitor în cupele europene. Sunt convinsă că vom realiza lucruri frumoase împreună", a declarat Amanda Kurtovic.

„Amanda Kurtovic este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titlurile de campioană olimpică, mondială şi europeană spun multe despre ea. Va fi o jucătoare de bază la noi în echipă, fiind considerată una dintre cele mai bune handbaliste din lume, pe postul de inter dreapta. Ne bucurăm că reuşim să aducem la Brăila jucătoare cu experienţă în campionate puternice şi competiţii internationale", a declarat preşedintele HC Dunărea Brăila, George Caranica, potrivit News.ro.