​CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CSM Bacău şi AHC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat, joi, în semifinalele Cupei României la handbal masculin, în urma victoriilor obţinute în Sala Rapid din Bucureşti, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioana Dinamo a câştigat derby-ul cu CSM Bucureşti, scor 34-32 (18-14), după un meci în care doar primele zece minute au fost echilibrate. Kuduz a marcat 10 goluri pentru Dinamo, Bannour a contribuit cu 6, Shebib, Asoltanei şi Ghionea cu câte 4. De la ''tigri'' s-au remarcat brazilienii Campos Nantes (11 goluri) şi Selicani Teixeira (6).

Vicecampioana AHC Potaissa Turda a fost învinsă neaşteptat de Steaua, cu 36-34 (21-19), după un final mai bun al roş-albaştrilor. Potaissa a condus ultima oară cu 32-31, în min. 53. Andrei Mihalcea a marcat 12 goluri pentru Steaua, Nemanja Grbovic a reuşit 9, Alin Roşu 6, Krsto Milosevic 4 etc. Cel mai bun marcator al turdenilor a fost Cristian Ghiţă, cu 8 goluri.

CSM Bacău a dispus de CS Minaur Baia Mare cu 32-24 (16-9). Gabriel Bujor a înscris 9 goluri pentru băcăuani, Nikola Crnoglavac a marcat 6, iar Rareş Păunică 5. Călin Căbuţ, de la Minaur, a înscris 9 goluri.

În alt meci, AHC Dobrogea Sud Constanţa a întrecut-o pe SCM Politehnica Timişoara cu 29-24 (16-11). De la învingători s-au remarcat Ionuţ Nistor 7 goluri, Vitali Komogorov 6 şi Sabin Ignat 5. Marius Sadoveac a marcat 5 goluri pentru Poli.

Sâmbătă, în Sala Polivalentă din Capitală, vor avea loc semifinalele Dinamo - CSM Bacău şi Steaua - HC Dobrogea Sud, iar duminică este programată finala.