Conducătorul de joc al echipei Washington Wizards, Russell Westbrook a depășit recordul deținut timp de 47 de ani de legendarul Oscar Robertson pentru cele mai multe triple-double-uri din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA).

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 32 de ani, jucătorul lui Wizards și-a trecut în cont al 182-lea triple double din carieră în NBA, într-un meci pierdut de echipa sa, 124-125 contra lui Atlanta Hawks.

Astfel, în 182 de meciuri din cariera sa în NBA, Westbrook a reușit peste zece unități la trei categorii diferite - puncte, recuperări și pase decisive (un exemplu de triple double poate fi reușirea a 10 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive pe parcursul unui meci), lucru extrem de dificil de realizat pentru un jucător de baschet.

Este pentru al patrulea sezon, exceptându-l pe cel de anul trecut, în care Westbrook reușește să aibă o medie de un triple double în stagiunea regulată, potrivit AFP citat de Agerpres.

În meciul contra celor de la Atlanta Hawks, sportivul a reușit 23 de puncte, 17 pase decisive și 10 recuperări.

Recordul lui Oscar Robertson data din 24 martie 1974, pe când acesta evolua la Milwaukee Bucks.

În actualul sezon, Westbrook şi-a trecut în cont 36 meciuri cu astfel de statistici reuşite în 62 de meciuri disputate, la mare distanţă de următorul clasat la acest capitol, sârbul Nikola Jokic (15).