Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri, la Sibiu, de reprezentativa Suediei, vicecampioană mondială, cu scorul de 31-23 (14-7), în penultimul meci din grupa a opta preliminară a Campionatului Europan din 2022.

HandbalFoto: EHF

Principalii marcatori au fost Humet 6 goluri, Asoltanei 6, pentru România, respectiv Ekberg 7, pentru Suedia.

În urma rezultatului, România rămâne pe locul 2 în grupa 8, cu 3 puncte, după liderul Suedia, cu 8, care a obţinut astfel calificarea la turneul final.

Tot miercuri se va juca în grupa 8 şi partida dintre Kosovo (3 puncte) şi Muntenegru (2).

În primele meciuri, tricolorii au obţinut rezultatele: 30-33 cu Suedia, 36-27 cu Muntenegru, 23-23 şi 25-30 cu Kosovo.

În ultima etapă a grupei 8 sunt programate, chiar în ziua de Paşte, disputele dintre Muntenegru - România şi Suedia - Kosovo.

Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care luptă pentru 20 de locuri calificante.

Naţiunile gazdă, Ungaria şi Slovacia, alături de campioana europeană Spania şi finalista ultimei ediţii, Croaţia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute cu formaţiile de pe primele două locuri din fiecare grupă.

Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

România a evoluat ultima dată la un turneul final continental la ediţia din 1996, când a ocupat locul 9, informează News.ro.