Clubul Sportiv Municipal București a obținut semnătura uneia dintre cele mai bune jucătoare de handbal din lume pe postul de pivot. Olandeza va juca pentru bucureștence următoarele două sezoane.

Yvette BrochFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Yvette Broch, cu un palmares impresionant, a semnat marți un contract cu CSM București pe două sezoane, a anunțat echipa bucureșteană pe propriul site.

Născută la Monster, oraș situat în provincia Zuid-Holland din Olanda, pe 23 decembrie 1990, Yvette Broch a debutat în handbalul olandez la HV Quintus, echipă din orașul Kwintsheul.

După doi ani a urmat transferul la VOC Amsterdam, pentru care a evoluat timp de un an. Tot un sezon a jucat pentru formația spaniolă Balonmano Alcobendas, după care a plecat la Metz Handball.

În cei patru ani petrecuți la Metz, Yvette Broch a cucerit două titluri de campioană (2013, 2014), dar și titlul de cel mai bun pivot al sezonului 2014-2015, când gruparea franceză a încheiat competiția internă pe locul secund.

În 2015, a semnat cu Gyor Audi ETO KC, în tricoul căreia a câștigat trei titluri și două Cupe ale Ungariei, precum și două Ligi ale Campionilor. Yvette s-a aflat în lotul campioanei Ungariei la triumful echipei CSM București din sezonul 2015-2016 al EHF Champions League.

După despărțirea de Gyor, pivotul olandez a luat o pauză competițională, apoi s-a întors la Metz, de unde a venit la CSM București.

Yvette Broch are de asemenea în CV și un loc secund în sezonul 4 al cunoscutului concurs Holland's Next Top Model.

Cu naționala Olandei, Yvette Broch are trei medalii importante: argintul la Campionatul Mondial din 2015 (Denmarca), bronz la Campionatul Mondial din 2017 (Germania) și argint la Campionatul European din 2016 (Suedia).