Un card de debutant „ultra-rar” semnat de cvadruplul campion NBA, LeBron James, s-a vândut luni cu 5,2 milioane de dolari, doborând recordul pentru cel mai scump astfel de obiect al unui baschetbalist vândut vreodată.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, tranzacția a egalat recordul pentru orice card sportiv vândut vreodată, echivalând cu suma plătită în ianuarie 2021 pentru un card de debutant din 1952 al marelelui Mickey Mantle, jucător de baseball.

„În centrul fiecărui colecționar din 2003 încoace se afla speranța de a obține ultra-rarul card al lui LeBron, numărat la doar 23 de exemplare", a declarat PWCC Marketplace, companie ce se ocupă cu astfel de carduri, într-un comunicat postat pe rețelele de socializare.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

O figură emblematică pe teren și în afara acestuia, LeBron James, în vârstă de 36 de ani, este considerat printre cei mai mari jucători de baschet ai tuturor timpurilor.

De 17 ori selecționat pentru All-Star Game, LeBron a câștigat cel de-al patrulea titlu MVP al său în Finala NBA de sezonul trecut, ajutându-și echipa, Los Angeles Lakers, să câștige campionatul în fața lui Miami Heat, potrivit Reuters.

Fanii pasionați ai sportului au cumpărat la începutul acestei luni un card de debutant semnat de Tom Brady, de șapte ori câștigător al Super Bowl, vândut cu 2,25 milioane de dolari, cât și un card de debutant Kobe Bryant, vândut cu 1,795 milioane de dolari în martie anul acesta.