Internaţionalul Adrian Aciobăniţei, în vârstă de 23 de ani, a cucerit titlul de campion al Franţei la volei cu formaţia AS Cannes la finalul unui meci dramatic contra lui Chaumont.

Adrian AciobănițeiFoto: Facebook

În finala play-off-ului, Cannes a trecut de Chaumont cu scorul general de 2-1. Ultimul meci, însă, a fost unul dramatic.

Cannes a revenit după ce a fost condusă cu 2-0 la seturi şi a salvat apoi trei mingi de meci în actul al patrulea, înainte de a se impune cu scorul de 3-2 (23-25, 15-25, 25-16, 27-25, 15-9).

Adrian Aciobăniţei, titular pe postul de extremă, a fost al doilea marcator al echipei, cu 16 puncte.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost pe tot parcursul campionatului unul dintre jucătorii care a contribuit cel mai serios la succesele echipei în acest sezon, încheiat cu cucerirea primului titlu pentru Cannes după o pauză de 16 ani. În total, clubul francez a triumfat în întrecerea internă de 10 ori.

Desemnat în 2020 cel mai bun voleibalist român de către Federaţia Română de Volei, Adrian Aciobăniţei urmează să participe la acțiunile echipei naționale, implicată în următoarea lună atât în preliminariile Campionatului European 2021, cât şi în participarea la Golden League.

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveţia şi Slovacia.

Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploieşti, între 14 şi 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie, potrivit News.ro.

Apoi, România va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina şi Slovacia. Turneu Final Four va avea loc în luna iunie.