România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin, după ce a trecut de reprezentativa Macedoniei de Nord (68-42 la general). După meciul disputat miercuri, în deplasare, selecționerul Adrian Vasile a anunțat că cea mai bună jucătoare a "tricolorelor", Cristina Neagu, a hotărât să se retragă temporar de la echipa națională.

Cristina NeaguFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

​”E important să înțelegem cum e să jucăm fără Cristina. Am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim mai exacți fără Cristina.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare (n.r. la Euro) vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage.

Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsesc o echipă și mai bună. Nu este ceva definitiv”, a declarat Adrian Vasile, la conferința de presă.

România nu se va baza pe Cristina Neagu în preliminariile Campionatului European, unde va întâlni Austria și Danemarca, în această toamnă.

Citește și: România s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin (35-20 vs Macedonia de Nord)