Într-un interviu acordat BRD (unul dintre sponsorii sportivei), handbalista Cristina Neagu a ținut să clarifice câteva aspecte cu privire la salariul ei de la CSM București și cât va mai juca la actuala echipă. Totodată, Neagu a dezvăluit că se gândește serios să renunțe la echipa națională.

Cristina NeaguFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii, Cristina Neagu, a trecut prin momente grele în ultima perioadă. În vârstă de 32 de ani, sportiva a declarat faptul că are dureri la fiecare meci, iar eșecurile din ultima perioadă nu au ajutat-o.

Chiar și așa, Neagu spune că va mai juca cel puțin un an la CSM București: „Voi juca la CSM încă un an, apoi o să vedem. În funcţie de cum mă simt, de rezultate… Toate lucrurile astea contează. Aş vrea să văd că avem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, o echipă care se bate pentru toate trofeele. Trebuie să ştii că mergi în direcţia bună".

Cea mai bună handbalistă a României a ținut să clarifice și situația ei salarială.

„Ştiu că există această discuţie, se vorbeşte despre salariul meu. M-a deranjat lucrul ăsta la început. A fost o chestiune destul de stresantă. Nu e neapărat treaba mea de unde vin banii clubului.

Eu am semnat pe un salariu, prin ceea ce fac pentru echipă merit fiecare euro din acel salariu. Asta e datoria mea. Să joc pentru echipă, nu să ştiu de unde vin banii. Toate echipele de handbal sunt sponsorizate din bani publici. Nu ştiu de ce se vorbeşte doar de salariul meu. Şi celelalte jucătoare sunt plătite din bani publici".

Cristina Neagu ar câștiga undeva la 17.500 de euro pe lună la echipa bucureșteană.

De patru ori desemnată cea mai bună handbalistă din lume, Neagu se gândește serios să ia o pauză de la echipa națională a României.

"Exista aceasta posibilitate sa fac o pauza de la echipa nationala. E oboseala fizica, am probleme fizice pe care nu pot sa le neg. Exista si oboseala psihica, nu pot sa o ascund. Stiu ca dupa o perioada, cand o sa ma simt bine, o sa-mi doresc sa fiu la nationala pentru ca face parte din mine.

E cel mai frumos sentiment sa fiu la nationala. Eu sunt dependenta de echipa nationala, nu stiu daca nationala e dependenta de mine, ii las pe altii sa spuna".

La 32 de ani, handbalista nu traversează o perioadă prea bună. În martie, naționala de handbal feminin a României a ratat calificarea la JO în dauna Norvegiei și a Muntenegrului, iar săptămâna trecută, CSM București a pierdut returul cu CSKA Moscova, fiind astfel eliminată din Liga Campionilor.