Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a declarat că prima reprezentativă are nevoie de o bucurie în dubla cu Macedonia de Nord, decisivă pentru prezenţa la Campionatul Mondial 2021, după ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Adrian VasileFoto: CSM Bucuresti / Facebook

"Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai uşor de îndurat şi avem nevoie de o răsplată. Avem şansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect şi seriozitate, şi avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem. Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl priveşte ca având o favorită certă, iar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte", a spus selecţionerul, potrivit Agerpres.

Adrian Vasile a menţionat că eşecul din turneul preolimpic din Muntenegru este încă "o rană deschisă".

"E o mare suferinţă faptul că nu ne-am calificat la JO, există o rană deschisă în noi... am fost tare aproape de a ne califica, dar avem de muncă mult pentru acel puţin care ne-a lipsit să ajungem la Tokyo. După turneul preolimpic putem lua multe plusuri şi am înţeles cât de mult contează acel 5% care ne-a lipsit să mergem la JO", a precizat Vasile.

Ce au spus jucătoarele:

"Plecăm ca favorite, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Echipele puternice te fac şi pe tine să joci un handbal de calitate, dar atunci când joci cu un adversar mai slab, rişti să intri în jocul lui şi asta te poate costa. Vor fi 120 minute foarte importante, pe care trebuie să le abordăm ca şi cum am juca cu o echipă de top. Suntem cu moralul afectat după turneul preolimpic şi nu vom putea trece atât de uşor peste acest insucces, dar este şansa noastră să demonstrăm că putem să facem mai mult şi că merităm mai mult" - Eliza Buceschi.

"Am traversat o perioadă grea după ratarea calificării la JO, a fost o experienţă neplăcută, dar am învăţat foarte multe. Trebuie să ne ridicăm psihic şi să ne gândim doar la victoria cu Macedonia" - Yuliya Dumanska.

Echipa naţională de handbal feminin a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Dinamo din Capitală, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă contând pentru prima manşă a fazei a doua a preliminariilor Campionatului Mondial 2021. Returul este programat în 21 aprilie, la Skopje.