​Michael Jordan, legenda baschetului american, va pronunţa discursul de includere, cu titlu postum, a regretatului Kobe Bryant în Hall of Fame (Panteonul gloriilor), cu ocazia unei ceremonii care va avea loc pe 15 mai, la Uncasville (Connecticut), după ce a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Kobe BryantFoto: nba.com

"Peste 50 de membri ai Hall of Fame sunt aşteptaţi la acest eveniment. Membrilor Clasei 2020 li s-a cerut să aleagă persoane deja incluse pentru a le însoţi şi a le prezenta", se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

Michael Jordan, cu ochii în lacrimi, a luat deja cuvântul pentru a onora memoria lui Bryant, cu ocazia emoţionantului omagiu care i-a fost adus fostului star al lui Los Angeles Lakers, în februarie 2020, la câteva săptămâni după moartea sa într-un accident de elicopter, produs pe 26 ianuarie la Calabasas, în apropiere de Los Angles, în care şi-a pierdut viaţa şi fiica sa Gianna (13 ani), alături de alte şapte persoane.

Alţi doi jucători care fac parte din marea istorie a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) vor fi incluşi în Hall of Fame: Tim Duncan, cvintuplu campion cu San Antonio Spurs, şi Kevin Garnett, câştigătorul unui titlu cu Boston Celtics. Ei vor fi prezentaţi de David Robinson şi Isaiah Thomas.

Vedeta ligii profesioniste feminine de baschet (WNBA) Tamika Catchings şi fostul antrenor al echipei Houston Rockets, Rudy Tomjanovich, dublu campion al NBA (1994, 1995), se vor bucura la rândul lor de această onoare. Ei vor fi incluşi în Hall of Fame de Hakeem Olajuwon, fostul star al lui Rockets, transmite Agerpres.