​Fostul jucător de fotbal american din NFL Phillip Adams a ucis cinci persoane, inclusiv un medic cunoscut, într-un atac armat în South Carolina şi s-a sinucis joi, declară o sursă la curent cu ancheta pentru The Associated Press.

HotNews.roFoto: Hotnews

Părinţii lui Adams locuiesc în apropiere de locuinţa medicului, la Rock Hill, şi au fost trataţi de către medic, potrivit acestei surse, care precizează că fostul jucător s-a sinucis după miezul nopţii de miercuri spre joi cu o armă de calibrul 45.

Biroul şerifului din comitatul York a anunţat că forţele de ordine au efectuat căutări timp de mai multe ore, înainte să găsească suspectul, într-o casă vecină.

Phillip Adams, în vârstă de 33 de ani, a jucat în 78 de meciuri din NFL, timp de cinci sezoane, la şase echipe. Pe când era începător, în 2010, Adams s-a accidentat grav la o gleznă, un accident în urma căruia i s-au inserat mai multe şuruburi în picior.

Medicul Robert Lesslie, în vârstă de 70 de ani şi soţia sa Barbara Lesslie, în vârstă de 69 de ani, au fost declaraţi morţi la faţa locului, dar şi nepoţii lor Adah Lesslie, în vârstă de nouă ani, şi Noah Lesslie, în vârstă de cinci ani, a anunţat biroul coronaerului din comitatul York.

Un bărbat care muncea la casă, James Lewis, în vârstă de 38 de ani, din Gaston, a fost găsit împuşcat mortal afară, iar o a şasea persoană a fost spitalizată cu "plăgi împuşcate grave", a anunţat un purtător de cuvânt al şerifului, Trent Faris.

Faris a anunţat că şerifi au fost chemaţi miercuri, către ora locală 16.45, la locuinţa familiei Lesslie şi că au căutat timp de ore un suspect până l-au găsit într-o casă vecină.

El a exclus eventuali complici.

Lesslie este o persoană cunoscută în localitate, potrivit lui Faris. El a lucrat zeci de ani ca medic la urgenţe la Rock Hill, un oraş în nordul statului South Carolina, situat la 40 de kilometri de Charlotte, în North Carolina, şi a fost directorul Rock Hill General Hospital timp de 15 ani, scrie News.ro.