Fanii texani ai baseball-ului s-au bucurat de meciul favoriților de la Rangers, după ce organizatorii au decis să nu impună niciun fel de limită de spectatori la meciul desfășurat acasă, împotriva celor de la Toronto Blue Jays. Peste 38.000 de fani au fost prezenți pe Globe Life Field, mulți fără măști de protecție.

Meciul Texas Rangers vs Toronto Blue JaysFoto: Captura YouTube

Meciul dintre Texas Rangers și Toronto Blue Jays a marcat o premieră pentru sportul nord-american. Este primul eveniment sportiv desfășurat fără restricții de spectatori de la începutul pandemiei și până în prezent.

La meci au asistat 38.283 de spectatori, toate bilelete fiind epuizate.

Este singura arenă de baseball unde suporterii au avut acces fără restricții, după ce guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a autorizat redeschiderea completă luna trecută, renunțând și la obligativitatea purtării măștii.

Doar o singură echipă din MLB, Houston Astros, permite accesul fanilor până la 50% din capacitatea stadionului, în timp ce restul echipelor dau voie la maxim 25% din capacitatea propriilor arene.

Majoritatea fanilor au fost surprinși de camerele de televiziune fără măști de protecție, deși organizatorii au făcut un apel la purtarea acestora în afara momentelor în care spectatorii mănâncă sau beau.

Președintele Joe Biden a declarat înaintea evenimentului sportiv că este o greșeală ceea ce se întâmplă, iar experții care au atras atenția asupra consecințelor umplerii stadioanelor ar trebui ascultați.

Toronto Blue Jays s-a impus în fața gazdelor, scor 6-2, iar jocul de luni ar putea influența și alte echipe din MLB în privința permiterii fanilor în tribune.

Baseball-ul a fost unul dintre sporturile cele mai afectate de pandemie, Major League Baseball având scăderi de 70% ale veniturilor, potrivit Reuters.