​Echipa de baschet masculin CSM Oradea se va duela cu polonezii de la Arged BMSLAM Stal, în semifinalele FIBA Europe Cup, la Turneul F4 de la Tel Aviv, între 23-25 aprilie.

FIBA Europe CupFoto: fiba.com

FIBA Europe a anunţat, vineri, gazda Turneului Final Four şi meciurile din semifinalele FIBA Europe Cup, fază în care s-a calificat, în premieră, echipa CSM Oradea.

Alături de aceasta se mai află în lupta pentru trofeu formaţiile Ironi Ness Ziona (Israel), Arged BMSLAM Stal (Polonia) şi BC Parma (Rusia).

În semifinale, programate în 23 aprilie, se vor duela Ironi Ness Ziona - BC Parma, respectiv Arged BMSLAM Stal - CSM Oradea, iar meciurile pentru medaliile de bronz, respectiv de aur vor avea loc în 25 aprilie.

Niciunul din cele patru cluburi nu a câştigat FIBA Europe Cup, care de la redenumire, în 2016, a revenit, în ordine, echipelor Fraport Skyliners (2016), Nanterre 92 (2017), Umana Reyer Veneţia (2018), Dinamo Sassari (2019).

În acest sezon al competiţiei a fost angrenată şi echipa CSU Sibiu, care nu a atins însă faza Turneului F4.

Anterior, o singură echipă românească a mai ajuns în semifinale - Energia Târgu Jiu, în 2015, când competiţia se numea FIBA Eurochallenge, informează News.ro.