Jovanka Radicevic, extrema dreaptă a naționalei din Muntenegru și fostă jucătoare la CSM București, a declarat pentru presa din țara sa că liderul selecționatei României, Cristina Neagu, i-a cerut să "se dea la o parte" pentru ca tricolorele să obțină victoria la cinci goluri de care aveau nevoie pentru a se califica la JO de la Toyko.

Cristina NeaguFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

​"Chiar nu ne-am gândit deloc la calcule pentru alții. Când România a ajuns la un avans de 3 goluri, după ce noi am reușit să marcăm 25 de goluri, Cristina Neagu a venit lângă mine și mi-a zis de mai multe ori: . I-am spus: . Sunt sigur că, dacă ar fi fost invers, nici româncele n-ar fi gândit altfel decât mine și colegele mele", a spus Radicevic, potrivit reprezentacija.me.

Jovanka Radicevic și Cristina Neagu au fost colege la CSM București în sezonul 2018-2019.

Update 1: Reacția Cristinei Neagu: "Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat".

Update 2: Radicevic a susținut, într-o postare pe Instagram, că mass-media din Muntenegru nu a oferit declarațiile exacte.

Ce a spus Radicevic: "Dragii mei prieteni și fani. Am încercat întotdeauna să fiu un exemplu de sportivitate. Știu foarte bine că și Cristina Neagu este la fel ca mine. Astăzi, jurnaliștii au încercat să facă un scandal din nimic. Mi-au pus în gură vorbe pe care nu le-am rostit niciodată. Suntem și vom fi prietene. Niciun jurnalist nu poate să strice asta".

România, ”out” de la JO

Naționala de handbal feminin a României a reușit duminică să învingă Muntenegru, scor 28-25, în grupa 3 a turneului preolimpic de la Podgorica.

Cu toate acestea, România nu s-a calificat la JO, pierzând la golaveraj în fața Norvegiei și Muntenegrului. România se înclinase sâmbătă în fața Norvegiei (24-29), iar Muntenegru reușise surpriza vineri contra Norvegiei (28-23).

Primele două echipe din fiecare grupă se calificau la Tokyo.

Clasamentul Grupei 3:

Muntenegru vs Norvegia 28-23

Norvegia vs România 29-24

România vs Muntenegru 28-25.