Echipa feminină de handbal a României va evolua în Grupa a doua a preliminariilor Campionatului European din 2022. Tricolorele vor înfrunta Danemarca, Austria și prima echipă din clasamentul grupei 3 de calificare.

Cristina Neagu și Cristina Laslo, in tricoul RomanieiFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Joi la sediul EHF din Viena a avut loc tragerea la sorți în vederea stabilirii grupelor din faza preliminară Campionatului European din 2022.

România a fost în urna a doua valorică, alături de Germania, Serbia, Ungaria, Croaţia şi Polonia. Din prima urnă au făcut parte Olanda, Rusia, Franţa, Danemarca, Spania şi Suedia.

România a fost repartizată în grupa a doua a preliminariilor, alături de Danemarca, Austria și prima clasată din grupa a treia de calificare. În grupa 3 de calificare pentru faza preliminară se află Israel, Insulele Feroe şi Islanda, conform News.ro.

La turneul final sunt deja calificate Norvegia, care este deţinătoarea trofeului, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, acestea fiind ţările gazdă ale competiției.

Celelalte 12 locuri de la turneul final vor fi ocupate de primele două clasate în cele şase grupe preliminare.

Primele două etape ale preliminariilor vor avea loc pe 6/7 şi 9/10 octombrie. Restul partidelor se vor juca în martie şi aprilie 2022.

Naţionala feminină de handbal a României va jucaprima mansă a play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial din decembrie pe 16/17 aprilie contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Manşa secundă se va disputa pe 20/21 aprilie, în Macedonia de Nord.

România a ratat calificarea la JO de la Tokyo în dauna Norvegiei și a Muntenegrului.