​Chiar dacă a câștigat meciul cu Muntenegru (28-25), echipa națională de handbal feminin a României va vedea de la televizor Jocurile Olimpice de la Tokyo. La conferința de presă, selecționerul Adrian Vasile a afirmat că regretă că a așteptat prea mult timp pentru a face modificări în jocul tricolorelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre meciul cu Muntenegru:

"Este un moment foarte trist, un moment amar. Importanța acestui meci a fost uriașă, era un mare vis pentru noi, pentru fete. S-au luptat pentru momentul ăsta timp de 4 ani. E foarte greu să vorbesc.

Am simțit că eram acolo, am fost aproape. Ce contează cel mai mult e că toată lumea a lăsat energia pe teren, că fetele au jucat cu inima. Contează pentru viitor. Azi suferim mult, ne va lua ceva să ne revenim, dar viitorul e în față și trebuie să luăm lucrurile bune.

Astăzi simt că ar fi trebuit să schimb ceva mai rapid. Când mă uit în oglindă asta simt, că trebuia să încerc ceva mai devreme", a spus selecționerul Adrian Vasile, după meciul cu Muntenegru.

Despre Cristina Neagu

”De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris (n.r. JO din 2024)? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea.

Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu” - Adrian Vasile.

"A fost o victorie amară. Am avut prea multă dorință și cred că asta ne-a împiedicat să marcăm golurile necesare calificării. Vreau să felicit echipele adverse și îmi pare rău că nu ne-am calificat. Nu aș vrea să lăsăm capul jos, iar colegele mele să renunțe la acest vis, chiar dacă multe dintre noi nu vor mai fi aici", a declarat Laura Pristăviță.

S-ar putea să te mai intereseze și:

România vs Muntenegru 28-25 / Lacrimile Cristinei Neagu - Tricolorele au ratat calificarea la JO

Imaginea zilei după ce tricolorele au ratat calificarea la JO de la Tokyo

De știut:

  • Muntenegru și Norvegia s-au calificat la Jocurile Olimpice, pe ele le vom vedea la vară la Tokyo.

  • România a participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice: locul 4 - la ediția din 1976, locul 7 - la ediția din 2000, locul 7 - la ediția din 2008, locul 9 - la ediția din 2016.

  • Cristina Neagu a evoluat la două ediții ale JO: 2008 (Beijing) și 2016 (Rio de Janeiro). Sportiva noastră a declarat recent că aceasta ar fi putut fi ultima Olimpiadă la care să joace.