​Inevitabilul s-a întâmplat pentru campioana din NBA, Los Angeles Lakers. După doi ani de meciuri la cel mai înalt nivel, starul LeBron James a suferit azi-noapte o accidentare la glezna stângă și este incert pe o perioadă nedeterminată.

HotNews.roFoto: Hotnews

LeBron James a suferit o entorsă la glezna stângă în al doilea sfert al meciului de sâmbătă noapte contra celor de la Atlanta Hawks. Starul american a pierdut controlul mingii pe care o dribla în afara semicercului și în încercarea de a o recupera, a fost lovit de un adversar.

Solomon Hill (Atlanta Hawks) a fost sancționat cu fault, iar Lakers au cerut un timeout. LeBron a părut vizibil afectat, rostogolindu-se pe teren de durere. Cu toate acestea, multiplul campion a rămas pe teren și chiar a reușit o aruncare de trei puncte.

Din păcate, LeBron a fost nevoit să părăsească terenul, nu înainte de a dărâma un scaun, frustrat fiind că nu își mai poate ajuta colegii. Lakers nu a făcut față Atlantei și s-a înclinat în fața lor, scor 99-94, potrivit ESPN.

Accidentat intenționat?

Pivotul celor de la Lakers, Montrezl Harrell, a declarat după partidă că nu crede că a fost o simplă coincidență faptul că Solomon Hill a plonjat pur și simplu în piciorul lui LeBron. Dennis Schroder a punctat și el: ”Mi s-a părut că (n.r. Hill) a plonjat fără vreun sens”.

Kyle Kuzma, coechipier și el cu starul american, susține că nu l-a văzut niciodată pe LeBron să țipe în halul acesta după o lovitură.

În același timp, Solomon Hill a scris după partidă pe Twitter că ”niciodată nu aș scoate din joc un oponent intenționat, iar el (n.r. LeBron James) știe asta”. Totodată acesta i-a urat însănătoșire grabnică.

Cât ar putea lipsi LeBron?

După un MRI, s-a confirmat că LeBron a suferit o entorsă, dar nimic nu s-a anunțat cu privire la data unei posibile reîntoarceri a acestuia.

LeBron s-a accidentat serios ultima oară în decembrie 2018, atunci când Lakers a înfruntat campiona de atunci, Golden State Warriors. Starul din NBA a suferit o accidentare în zona înghinală, care a avut un uriaș impact asupra echipei care nu s-a calificat în acel sezon în Play-off.

Un alt jucător din NBA, Klay Thompson (Golden State Warriors), a suferit o accidentare similară cu cea a lui LeBron de acum, în finala NBA din 2018. Klay nu a lipsit nici măcar un meci atunci.

Rămâne de văzut cum se va descurca Lakers, având în vedere că și celălalt star al echipei, Antony Davis, încă nu a revenit după o accidentare la gambă și tendinoză care îl ține departe de teren deja de 14 meciuri.

Clasamentul NBA

Conferința de Vest

1. Utah Jazz

2. Phoenix Suns

3. Los Angeles Lakers

4. LA Clippers

5. Denver Nuggets

6. Portland Trail Blazers

7. San Antonio Spurs

8. Dallas Mavericks

Conferința de Est

1. Philadelphia 76ers

2. Brooklyn Nets

3. Milwaukee Bucks

4. Miami Heat

5. Atlanta Hawks

6. New York Knicks

7. Charlotte Hornets

8. Boston Celtics

Aici poți vedea momentul în care LeBron James se accidentează.