Britanicul Alan Gilpin a fost desemnat noul director general al World Rugby în locul lui Brett Gosper, a anunţat, joi, organismul care gestionează sportul cu balonul oval la nivel mondial, citat de AFP.

Alan GilpinFoto: world.rugby

Gilpin, în vârstă de 47 de ani, asigura deja funcţia de director general interimar după plecarea lui Gosper în NFL, puternica ligă de fotbal american, unde va fi responsabil cu operaţiunile europene.

Director de operaţiuni din 2016, Gilpin a fost şi directorul Cupei Mondiale din 2019 din Japonia. El a făcut parte, de asemenea, timp de nouă ani, din grupul de marketing sportiv IMG, unde a fost responsabil cu negocierile privind drepturile comerciale pentru Cupele Mondiale de rugby din 2003, 2007 şi 2011.

"Sunt fascinat de viziunea pe care Alan o are asupra viitorului organizaţiei noastre şi de evoluţiile pe care sportul trebuie să le întreprindă pentru a deveni cu adevărat mondial şi să stimuleze o creştere durabilă pe noi pieţe cheie. Cunoştinţele sale profunde despre sport, oportunităţile şi provocările cu care suntem confruntaţi în calitate de familie a rugby-ului, competenţele sale recunoscute în materie de leadership şi relaţiile sale cu toţi factorii implicaţi îl recomandă ca fiind cea mai bună alegere", a declarat preşedintele World Rugby, englezul Bill Beaumont, într-un comunicat dat publicităţii.

Vicepreşedintele World Rugby, francezul Bernard Laporte, a afirmat, la rândul său, că este "încântat de această numire" şi aşteaptă "o bună colaborare în special pentru următoarele două Cupe Mondiale, din 2022 (feminin) şi 2023 (masculin)", transmite Agerpres.